COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6720

Primarul capitalei, în vizită la Țînțăreni

13 apr. 14:15  
913 0

Împreună cu Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, echipa din cadrul primăriei Chişinău şi şefii întreprinderilor municipale de profil, primarul capitalei, Ion Ceban, a întreprins astăzi o vizită de lucru la Poligonul municipal de deşeuri de la Ţînţăreni, Stația de tratare a levigatului, dar şi în localitate.

Ceban a comunicat despre acţiunile pe care municipalitatea le-a întreprins pe parcursul anului 2020 în cadrul Contractului de Societate Civilă, semnat între Primăria Chișinău şi localitatea Ţînţăreni. Este vorba de proiecte și angajamente care nu au fost realizate de fostele conduceri din anul 2011 pînă anul trecut.

„Pe parcursul anului trecut pentru Poligonul de deşeuri de la Ţînţăreni, Stația de tratare a levigatului şi dezvoltarea infrastructurii localității, Chișinăul a investit circa 70 de milioane de lei.

Din această sumă au fost transferați către Țînțăreni, milioane de lei.

De asemenea, a fost iniţiată reparația unor străzi, construcția stadioanelor multifuncţionale, terenurilor de joacă, la școală s-a intervenit cu mai multe lucrări şi s-a convenit să fie evacuate constant deșeurile din localitate.


De curînd, pentru reabilitarea străzilor din localitatea Ţînţăreni au fost duse 500 de tone de asfalt frezat.

O muncă enormă s-a efectuat şi la Poligonul de acumulare a deșeurilor. A fost procurat un compactor nou.

Staţia de tratare a levigatului este acum una modernă, cum nu sînt în multe alte țări. Aceasta a fost construită pe parcursul anului trecut și a fost dată în exploatare.

În zonă a fost construit un drum de acces, iar actualmente sînt în desfăşurare lucrările de consolidare a unui dig de protecţie.

Lucrările care sînt efectuate în prezent la Poligonul de la Ţînţăreni corespund normelor internaţionale şi europene.

În cel mai scurt timp urmează ca pe contul primăriei Țînțăreni, municipalitatea să transfere încă 10 milioane de lei. Pe lîngă această sumă, mai exista alte angajamente pe care urmează să le îndeplinim.

Amintesc că în ultima zi a anului 2020 a fost semnat Contractul de Societate Civilă dintre Primăria Chișinău şi localitatea Ţînţăreni, valabil pînă la 31 decembrie curent”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

Edilul mai spune că, şi în acest an municipalitatea se angajează să realizeze mai multe acţiuni, printre care transferarea pe contul juridic al Primăriei comunei Țînțăreni a sumei de 10 mln. lei, dar și continuarea lucrărilor de reparație a străzilor din localitate.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽