COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Moldova va primi gaz și din Olanda

27 oct. 07:41  
1309 0

Compania olandeză Vitol, unul dintre primii trei transportatori mondiali de produse petroliere, a cîștigat tenderul lansat de compania de stat Energocom, transmite Noi.md cu referire la ipn.md.

Potrivit contractului, pe parcursul zilei de mîine, 27 noiembrie, compania va livra un milion de metri cubi de gaze naturale Republicii Moldova, anunță un comunicat de presă al Agenției Proprietății Publice. Alte detalii nu sînt oferite.

Energocom a semnat luni, 25 octombrie, și cu compania poloneză PGNiG un contract pentru o achiziție de probă, de un milion de metri cubi de gaze naturale, a anunțat guvernul Guvernul.

Nici pentru această tranzacție nu este precizat prețul care va fi achitat, dar autoritățile dau asigurări că tariful achitat de cetățeni pentru gazele naturale rămîne neschimbat.

La tenderul anunțat, Energocom a primit șapte oferte. Achiziția de probă vine să testeze capacitatea de import a gazului din surse alternative și vine să balanseze presiunea joasă în sistemul aprovizionării cu gaze naturale.


Ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a declarat luni, într-o conferință de presă, că discuțiile la subiectul livrării gazelor de către Gazprom în Republica Moldova sînt dificile și, la această etapă, nu s-a ajuns la un rezultat favorabil pentru Moldova.

Respectivele discuții vor continua cu șeful Gazprom, Alexei Miller, la 27 octombrie, la Sankt Petersburg.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X