COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Medic, despre situația din spitale: Jumătate din pacienții din reanimare sînt veniți de la nunți

28 sep. 12:54  
363 0

Șeful secției Reanimare COVID-19 de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU), Ivan Cîvîrjîc, spune că jumătate din pacienții care erau în secția reanimare COVID, erau veniți de la nunți și cumetrii.

Despre asta, șeful secției a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru Ziarul de Gardă, transmite Noi.md.

"Noi rămînem într-o fază, după un an și jumătate, în care lucrurile nici pe aproape nu sînt rezolvate. Din păcate ne așteaptă o toamnă destul de încărcată. Este normal ca această boală să treacă într-o formă sezonieră pentru că sînt anumite circumstanțe care favorizează răspîndirea mai rapidă. Din cîte înțelegem, toamna și primăvara vor fi destul de complicate", spune Cîvîrjîc.

Acesta mai menționează că COVID-ul nu va pleca nicăieri, iar oamenii deja trebuie să învețe să trăiască cu el.

Privind apariția mai multor tulpini, șeful secției reanimare COVID spune că și acesta este un proces normal, întrucît virusul are scopul de a-și prelungi viața în organism. Totodată, asta demonstrează faptul că virusul Sars-CoV-2 are o capacitate mutagenă foarte bună.


Pe final de interviu, medicul a spus că după valul patru speră ca totul să se termine.

"Este o chestie pe care practic o vizez. Vreau să mă întorc la activitatea mea normală", a adăugat medicul.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽