Preşedintele stiri: 3022

Facebook face angajări în Europa

19 oct. 19:30  
862 0

Facebook vrea să angajeze 10.000 de programatori din Uniunea Europeană pentru a ajuta la dezvoltarea conceptului metaverse. Compania a anunțat că se caută angajați în special în țări precum Irlanda, Franţa, Germania, Italia, Spania, Olanda şi Polonia, scrie CNBC, citat de digi24.

Cuvîntul „Metaverse” este alcătuit din prefixul „meta” care înseamnă „dincolo” şi tulpina „vers” care vine de la „univers”, ceea ce analog, s-ar traduce prin „dincolo de univers”. Termenul este de obicei folosit pentru a descrie conceptul unei viitoare transformări a internetului, unde utilizatorii vor interacţiona virtual într-un univers care le va reda partajat experienţele, transmite Noi.md со ссылкой на regional.md.

Acesta reprezintă primul pas pe care CEO-ul Mark Zuckerberg îl face în acest sens. Din luna septembrie, compania a alocat 50 de milioane de dolari pentru dezvoltarea proiectului său de realitate augumentată, Facebook Reality Labs, care se va întinde pe următorii cinci ani, potrivit Mediafax.

“Această investiţie în noi locuri de muncă reprezintă un vot de încredere în puterea industriei europene şi în potenţialul talentelor programatorilor proveniţi din uniune. Europa este extrem de importantă pentru Facebook”, au declarat printr-un comunicat oficialii companiei.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X