X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

De ce este periculoasă cafeaua decofeinizată

7 ian. 2021,, 22:00  
8762 0

Consumul de cafea decofeinizată poate şi el să aibă cîteva riscuri pentru sănătate, chiar dacă nu conţine cofeină, avertizează mulţi medici şi nutriţionişti.

Adesea, chiar dacă despre cafeaua decofeinizată se spune că este o alternativă sănătoasă la cea cofeinizată, mulţi nutriţionişti şi medici nu sînt de acord. Ei spun că poate fi la fel de nocivă pentru sănătate, notează adevarul.ro.

În primul rînd, bînd cafea fără cofeina, este posibil să ingeraţi produse chimice periculoase. Boabele de cafea conţin în mod natural cofeina, modul prin care a fost îndepărtată fiind dificil, în urma unui proces industrial.

„Boabele sînt înmuiate într-un solvent chimic care eliberează cofeina. Unii dintre solvenţi sînt aceiaşi utilizaţi în diluantul pentru pictură sau dizolvanţi" a explicat William Li, medic, preşedinte şi directore medical la Fundaţia Angiogenesis.

În plus, aceste profuse chimice pot produce probleme de sănătate importante . De exemplu, clorura de metilen nu este un produs chimic uşor. Medicul R. Byakodi subliniază că inhalarea acestei substanţe irită nasul şi gîtul şi afectează sistemul nervos.


„Este recunoscut faptul că încetineşte temporar sistemul nostru nervos central", a confirmat medicul AVA Williams. Aceste produse pot afecta sistemul nervos, provoaca artrită rematoidă şi prezintă şi un risc de cancer. Nivelul colesterolului În continuare, cafeaua decofeinizată poate creşte nivelul colesterolului. În plus, oamenii care beau cafea fără cofeină pierd avantajele evidente de a consuma o substanţă naturală, cafeaua are avantaje pentru sănătate, dar cea decofeinizată nu are.

Doctorul Li spune că există «multe substanţe chimice bioactive naturale care stimulează apărarea sănătăţii», care sînt pierdute in timpul decofeinizării. Mai puţin acidă? În cele din urmă, consumînd cafea decafeinizată, oamenii îşi păstrează dezavantajele cafelei normale.

Potrivit lui William li, cafea decofeinizată conţine întotdeauna 5% cafeină. În concluzie, deşi cafeaua decofeinizată este mai puţin acidă, dieteticianul Noman Imam spune că poate creşte în continuare concentraţia de gastrină serică, care declanşează aciditatea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?