Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cum influențează pandemia industria auto?

17 mar. 2021,, 12:12  
793 0

Odată cu declararea stării globale de urgență de către Organizația Mondială a Sănătății la sfârșitul lunii ianuarie 2020, a devenit cert faptul că această criză va afecta enorm sectorul economic. Predicțiile inițiale spuneau că dacă virusul nu va fi suprimat până la sfârșitul anului, scăderea cererii din domeniul industriei auto va influența producerea și implicit va forța acest sector în recesiune.

Află de la Zoom Credit, o companie care oferă credite online nebancare, care sunt principalele consecințe cu care s-au confruntat dealerii auto în această perioadă.

Închiderea centrelor de producție a reprezentat practic primul pas luat de către marii producători pentru a contribui la respectarea normelor impuse de experții din sănătate în vederea protecției personalului, dar și pentru limitarea propagării virusului din timpul pandemiei. Acest factor este extrem de important în această industrie, fiindcă odată cu stoparea lucrărilor, au apărut găuri în lanțul de producție, iar livrările și cercetarea în domeniul noilor tehnologii care ar putea revoluționa industria automobilistică au fost oprite.

Procentul vânzărilor a scăzut considerabil înregistrându-se până la 97% pierderi în comparație cu criza din 2008, an care a zdruncinat din temelii industria auto. Pierderile vin pe seama măsurilor de distanțare socială luate în cadrul centrelor de asamblare, unde angajatorii au fost forțați să suspende activitățile sau să lucreze cu personal redus. Chiar dacă producerea automobilelor a continuat mai mult sau mai puțin, companiile de vânzări auto și centrele de distribuție au fost închise complet pe durata stării de urgență. Contactul cu publicul a devenit restricționat și procentul de vânzări a luat o nouă turnură, din păcate una negativă pentru această industrie și economie în general. Însă, în același context au apărut mai multe oferte de credit pentru automobil, factor ce facilitează cumpărarea unui vehicul în condiții flexibile.

Producția și lansarea noilor modele a fost amânată de către marii giganți auto, în mare parte din cauza închiderii atât a centrelor de producție, dar și a celor de cercetare. Centrele de dezvoltare se află în imposibilitatea de a implica resursele necesare cercetării noilor tehnologii și de a lucra asupra modelelor auto care deja se aflau în prag de a fi lansate în anul în care pandemia a luat controlul asupra economiei la nivel mondial.

Referitor la relația dintre cerere și ofertă, dar și a celei dintre producător și client, numeroase sondaje ne oferă o interesantă perspectivă ce se dezvoltă în acest proces. Odată cu creșterea cererii din partea consumatorilor, în contextul pandemiei, marile centre de distribuție nu au reușit să satisfacă cererile pieței și prin urmare nivelul de încredere al consumatorilor a scăzut drastic, o mare parte din aceștia declarând că nu sunt mulțumiți de timpul estimat al livrărilor și că sunt gata să revină la transportul public, ori să găsească alte metode alternative de transport. Cu toate acestea, predicțiile economiștilor sunt că imediat ce restricțiile vor fi ridicate și cu toate activitățile revenite la normal, procentul de vânzări va ajunge din nou la apogeul atins în ultima decadă.


O mașină personală este utilă în orice perioadă și îți poate asigura confortul. Dacă te confrunți la moment cu probleme financiare, nu ezita să aplici pentru un împrumut rapid la Zoom Credit, doar cu actul de identitate. Intră pe Zoomcredit.md și aplică astăzi pentru o mașină în credit sau un împrumut cu garanția automobilului. Noi îți vom îndeplini visul!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?