COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

50 de moldoveni, victime ale escrocilor din Rusia

50 de moldoveni, victime ale escrocilor din Rusia

În oraşul rus Kursk se desfășoară o investigație în cazul unui grup de 5 escroci din localnici, ai căror victime au fost 50 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Grupul și-a desfășurat activitatea din septembrie 2014 pînă în iunie 2018, promiţînd pentru o anumită sumă de bani perfectarea dosarelor de înregistrare a cetățenilor din Republica Moldova.

Astfel, infractorii sînt acuzați de organizarea șederii ilegale în Federația Rusă a cetățenilor străini.

În multe cazuri, membrii grupului au perfectat înregistrarea și evidenţa la propriile adrese, deși, de fapt, nu au oferit nici un fel locuințe. Totodată, această modalitate îi ajuta pe moldoveni să obțină cetățenia FR.


În viitorul apropiat, cazul va fi transmis instanţei de judecată, informează kursk.com.

În perioada ianuarie-decembrie, 2018, Direcţia Serviciului Federal al Executorilor Judecătoreşti a raportat expulzarea a peste 100 de străini, din cauza încălcării termenului de ședere și a regulilor de angajare în Federația Rusă.

Totodată, instanţele de judecată ruseşti au emis hotărîri privind expulzarea administrativă a mai multor persoane, printre care cetăţeni din Republica Moldova, Armenia, Tadjikistan, Uzbekistan, Georgia, Ucraina, Vietnam, India, Turcia, Sri Lanka și Nigeria.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load