X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Avertismentul medicilor: Cine trebuie să se ferească de ghimbir

24 oct. 2020,, 04:31   Mai multe...
16856 0

Ghimbirul are numeroase beneficii, dar consumul său ar trebui să fie evitat în anumite cazuri.

Totuși, în ciuda numeroaselor sale beneficii, ghimbirul nu trebuie consumat în următoarele situații:

1. Afecțiuni ale sîngelui
Rădăcina de ghimbir stimulează circulația sîngelui, ceea ce-l face benefic în cazul obezității, diabetului, bolii Rynaud sau boala arterelor periferice. Cu toate acestea, ghimbirul trebuie evitat de cei care suferă de hemofilie. Hemofilia este o tulburare genetică ce presupune reducerea capacității coagulării sîngelui, ceea ce înseamnă că și o mică rană ce sîngerează poate duce la deces. Ghimbirul neutralizează efectele medicamentelor împotriva hemofiliei și poate agrava situația.

2. Ghimbirul nu trebuie combinat cu anumite medicamente
sînt persoane care iau medicamente pentru tensiune ridicată sau pentru diabet. Unele dintre acestea nu trebuie, sub nici o formă, combinate cu ghimbirul. Combinarea de ghimbir cu autocoagulanți, beta-blocante sau medicamente de insulină, poate fi extrem de periculoasă. Ghimbirul stimulează subțierea sîngelui, reduce tensiunea și diminuează astfel efectele medicamentelor. Cel mai bine este sa vă întrebați medicul.

3. Ghimbirul nu este recomandat oamenilor foarte slabi
Daca trebuie sa mai luați în greutate nu este recomandat să consumați ghimbir pentru că efectul ar fi exact cel contrar și ați putea chiar să pierdeți și mai mult în greutate. Ghimbirul este bogat în fibre și crește niveul pH-ului stomacului stimulînd enzimele digestive. Astfel, va duce la scăderea apetitului și, mai grav, căderea părului, menstruație neregulată și masa musculară redusă.


4. Sarcină
Ghimbirul abundă în stimulenți ai sănătații mușchilor și digestiei, însă, consumat în timpul sarcinii, ghimbirul poate duce la contracții și nașteri premature. Ghimbirul este interzis în cel de-al treilea trimestru al sarcinii. În plus, consumul de ghimbir inhibă absorbția anumitor vitamine și fierului.

Cu ce puteți înlocui ghimbirul?

Daca vă aflați în vreuna dintre cazurile enumerate mai sus, puteți înlocui ghimbirul cu cayene pepper sau paprik. Milka Raicevic, un nutriționist faimos, susține că efectele ardeiului sînt similare cu cele ale ghimbirului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?