COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1042)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6578(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

Zeci de autocisterne aşteaptă să fie umplute cu motorină și benzină la Giurgiuleşti

24 iul. 10:45   Economie
2059 1

Potrivit reprezentanţilor unei companii petroliere de la noi, motorina adusă în portul Giurgiulești este insuficientă, iar autocisternele de la benzinării vor fi nevoite să aștepte tot weekend-ul pentru a face plinul. Unii ne-au declarat că înregistrează pierderi atunci cînd importă combustibilul.

Cîteva zeci de autocisterne aşteaptă să fie umplute. Probleme ar fi cu importurile. Companiilor nu le-ar fi convenabil să cumpere motorină de la rafinării. Conform noii metodologii de calculare a preţurilor, trebuie să o vîndă mai ieftin decît o procură.

”Deficitul de marfă este pe toate piețele. PLATSS este de plus 70, plus 80 de dolari. Noi nicidecum nu putem să intrăm în țară cu așa preț. Nici un trader de peste hotare nu ne vinde marfă”, a declarat directorul unei companii petroliere, Alic Ignat.

"S-a format foarte mare deficit și în Romînia, și în Ucraina, și în Bulgaria și în Serbia. Prin toate țările este problema cu produsul petrolier. Chiar și în Tașkent tot au probleme", a explicat Ignat.

Reprezentantul altei companii ne-a spus că nu ne pot explica motivul crizei de motorină.


"ANRE ne-a cerut să nu comentăm situația curentă de pe piața petrolieră întrucît dacă vorbim despre situația care este reală noi le creăm disconfort”, a declarat purtătorul de cuvînt al unei companii petroliere, Ariana Dermenji.

Serviciul de presă al ANRE nu a comentat aceste informaţii. Potrivit datelor oficiale, în perioada 01 – 22 iulie, în ţară au fost aduse 11,6 mii de tone de benzină și 32 de mii de tone de motorină.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽