Criza energetică stiri: 791
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Vinurile din R. Moldova au obținut încă 57 de medalii la un c internațional

30 oct. 2020,, 07:30   Economie
2046

Vinificatorii din R. Moldova au cîștigat de 57 de medalii la cel mai mare concurs din Asia Trophy 2020, inclusiv două Grand Gold, 32 de distincții din aur și 23 de medalii de argint.

Marea Medalie de Aur a fost obținută de vinurile „Cabernet Sauvignon Rose” de la vinăria „Chateau Vartely Riesling” de la vinăria Chateau Vartely.

Vinurile din R. Moldova au obținut încă 57 de medalii la un concurs internațional. Cea de-a VIII-a ediție a concursului s-a desfășurat în perioada 11 – 14 octombrie curent Daejeon, Coreea de Sud. La concursul Asia Wine Trophy 2020, R. Moldova a participat cu peste 120 de mostre de care 106 au fost susținute de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV).

În total, în c au fost înregistrate peste 4 300 de probe de vin din 34 de țări, care au fost apreciate de jurați internaționali de specialitate. „Calitatea vinurilor noastre este tot mai apreciată peste hotarele țării, iar succesul obținu vinificatorii noștri demonstrează că piața asiatică este deschisă pentru a cunoaște mai bi Moldovei. Pentru Oficiul Național al Viei și Vinului acest rezultat este o mîndrie, iar rezult ne motivează să promovăm cît mai intens pe arena internațională cel mai competitiv pro Republica Moldova.

Prognozele din domeniu arată că în următorii 10 ani consumul de vin va înregistra creșteri considerabile, de aceea trebuie să continuăm să producem vinuri de care să corespundă cererii consumatorilor, pentru a diversifica piețele și pentru orientare aceste regiuni”, susține Irina Bîstrițchi, vicedirectorul ONVV. În anul 2019, vinificatorii din Republica Moldova au obținut la același concurs 56 de med care o Mare Medalie de Aur, 34 de distincții din aur și 21 de medalii de argint.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав