COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Viceguvernatorul BNM și-a dat demisia

Viceguvernatorul BNM și-a dat demisia

După aproape patru ani de activitate la BNM, Cristina Harea părăsește fotoliul de viceguvernator. În cererea de demisie depusă la Parlament au fost invocate „motive personale”. Mandatul acesteia se va încheia peste trei luni din data depunerii cererii de demisie sau odată cu aprobarea unui nou viceguvernator, scrie deschide.

Solicitată de Deschide.MD, Cristina Harea ne-a spus că a luat această decizie pentru a dedica mai mult timp familiei, aflată în afara țării după ce restricțiile de circulație din ultimul timp a făcut dificilă întîlnirea cu cei dragi.

În aceste momente deloc ușoare pentru noi toți, s-a produs o resetare a priorităților. Ultimii aproape 4 ani i-am dedicat cu mare entuziasm și abnegație reformelor din sectorul bancar alături de echipa BNM, care a dat dovadă de multă responsabilitate și profesionalism. Este foarte important ca după această perioadă de schimbări radicale, modernizarea sistemului bancar să continue”, susține oficialul.


Cristina Harea pleacă din funcție cu 3 ani înainte de expirarea mandatului. Ea a fost numită viceguvernator al BNM în luna septembrie 2016, avînd peste 14 ani de experiență în domeniul financiar-bancar și investițional.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load