Veste bună! Se ieftinește energia electrică

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat astăzi noile tarife care vor intra în vigoare din 1 februarie. Astfel, energia electrică livrată consumatorilor casnici se ieftinește.

Consumatorii casnici deserviți de Premier Energy, ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă, vor achita 1,51 lei/kWh, față de tariful vechi 1,68 lei/kWh.

În cazul consumatorilor conectați la rețelele de tensiune medie, tariful scade de la 1,32 la 1,25 lei/kWh, iar al celor conectați la rețelele de tensiune înaltă, de la 1,17 la 1,14 lei/kWh.

Scăderea tarifului se datorează în special diminuării prețului mediu de procurare a energiei electrice de la furnizorul central de energie electrică.

Reprezentanții companiei au ceeerut ca cheltuieli de 200 de mii de lei, efectuate în legătură cu criza Covid, să fie incluse în tarif, dar solicitarea a fost respinsă.


Ultima dată, tariful la energia electrică a fost modificat în iulie anul trecut, când a fost aprobată o ieftinire de 21 de bani pentru consumatorii casnici.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load