COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Veste bună! Preţul chiriei pentru apartamente a scăzut

Veste bună! Preţul chiriei pentru apartamente a scăzut

Veste bună pentru studenţi. Preţul chiriei pentru apartamente a scăzut, în medie, cu zece la sută în această vară. Agenţii imobiliari susţin că acest lucru este cauzat de criza pandemică.

Chiar şi aşa, studenţii spun că plata pentru arendă îi cam bate la buzunar. Crina Ciobanu este studentă în anul întâi la Facultatea de Drept la USM. Când va începe lecţiile, aceasta va sta în chirie într-un apartament pe care îl va împărţi cu o prietenă. Locuinţa este situată în sectorul Ciocana, pentru că acolo preţurile sunt mai accesibile, scrie publika.md.

CRINA CIOBANU, studentă:"Trebuie să cauţi destul de mult ca să găseşti ceva cu condiţii mai mult sau mai puţin convenabile. - Ne spuneţi şi cât achitaţi sau nu vreţi, e secret? - 200 de euro, împreună."


Unii tineri împart apartamentele cu colegii, pentru că nu îşi permit să le achite singuri.

Alţi studenţi spun că nu-şi permit să închirieze un apartament, chiar dacă preţurile au scăzut, aşa că, vor sta la cămin, unde un loc costă până la 700 de lei pe lună.

Agenţii imobiliari spun că preţurile pentru chirie au scăzut uşor, din cauza pandemiei.

RADU CEBOTARI, manager al unei agenţii imobiliare:"Dacă un apartament care se dădea cu 260, în prezent costă 220, 230. Au scăzut în scurt de 30, 40, 50 de euro. Dacă este să ne referim la apartamentele care costă până în 200 de euro, preţul lor a scăzut cu 15, 20 de euro."

Tot din cauza situaţiei provocate de noul virus, la căutare sunt apartamentele situate în zonele periferice ale Capitalei.

ALIONA TUDORACHI, director executiv al unei agenţii imobiliare:"Studenţii şi angajaţii cu sediul în zonele centrale au lucrat mai mult de acasă sau au lucrat mai mult online şi s-au reorientat către zonele cu chirii mai accesibile. Chiar dacă timpul de deplasare este mai mare, ei au ales un apartament mai ieftin, într-o zonă mai îndepărtată de activitatea propriu-zisă."

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load