COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Veste bună pentru agricultori! Achitarea despăgubirilor va începe de săptămîna viitoare

În săptămînile ce urmează, agricultorii din toată țara care au avut de suferit în urma secetei din acest an vor primi despăgubiri de la stat. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Ion Perju, în cadrul unei întrevederi cu producătorii agricoli din UTA Găgăuz-Yeri.

În cadrul discuțiilor cu ministrul, fermierii au calificat situația ca fiind extrem de critică și au solicitat sprijinul statului pentru depășirea dificultăților. În Găgăuzia în acest an a fost strînsă doar 30% din roada planificată la culturile din grupa I, în special la grîu. În unele gospodării, roada a fost compromisă sută la sută.

Ministrul i-a informat pe agricultori despre decizia Guvernului de a aloca 300 de milioane de lei pentru a acoperi prejudiciile cauzate de calamitățile naturale. Ministrul a mai declarat că securitatea alimentară a țării va fi asigurată. În acest an, în Moldova, au fost semănate 400 de mii de hectare de cereale din grupa I de pe care se preconizează o roadă de 600 de mii de tone.

”Pentru asigurarea securității alimentare a țării noi avem nevoie de 350 de mii- 400 de mii de tone de grîu”, a declarat ministrul.

Guvernul urmează să aprobe astăzi Regulamentul care stabilește modul de acordare a mijloacelor financiare destinate compensării parțiale a cheltuielilor suportate la semănatul și întreținerea culturilor cerealiere din prima grupă afectate de secetă și întreținerea culturilor horticole afectate de grindină.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load