TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Veniturile dar şi cheltuielile bugetului de stat au crescut

Veniturile totale ale bugetului de stat, în primele zece luni ale anului 2019, au depăşit 32 de miliarde de lei şi sînt mai mari cu 7,6% faţă de perioada similară a anului trecut. Ministerul Finanţelor menţionează într-un comunicat de presă că acest fapt se datorează creşterii veniturilor generale şi colectate cu 8,3%, scrie Noi.md cu referire la tvrmoldova.md,

Serviciul Fiscal de Stat a crescut încasările cu 3,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, ridicîndu-se la peste 14 miliarde de lei. „Pentru noi contează mult şi atitudinea antreprenorilor faţă de activităţile de colectare a taxelor – de asta ne propunem să intensificăm misiunea consultativă a Fiscului, pentru a ajuta antreprenorii să activeze conform cadrului legal”, a declarat ministrul finanţelor Serghei Puşcuţa, citat în comunicat.

Serviciul Vamal a adunat, din procedurile administrate de vamă, peste 18 miliarde de lei şi jumătate, cu 6,6% mai mult faţă de perioada similară a anului 2018. „Şi pe dimensiunea interacţiunii Vămii cu operatorii economici şi persoanele fizice de asemenea avem sarcina de a îmbunătăţi serviciile publice”, a remarcat ministrul finanţelor.

Cheltuielile bugetului de stat au constituit peste 34,3 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2018, acestea sînt mai mari cu 15,3%. Executarea bugetului de stat, la sfîrşitul lunii octombrie s-a încheiat cu un deficit de peste 2,2 miliarde de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load