COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Venitul lunar minim garantat va fi indexat de două ori pe an

Venitul lunar minim garantat va fi indexat de două ori pe an

Venitul lunar minim garantat se va indexa de două ori pe an. Totodată, cuantumul acestuia se va majora cu 25% în cazul în care familiile defavorizate au copii. Modificările au fost aprobate, astăzi, de Guvern.

Astfel, venitul lunar minim garantat se indexează în fiecare an, la 1 aprilie și la 1 octombrie. La 1 aprilie, coeficientul de indexare constituie rata inflației înregistrată în ultimul semestru al anului precedent anului indexării, iar la 1 octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs. Coeficientul de indexare se stabilește de către Guvern, transmite agora.md.

În prezent, indexarea are loc anual doar la 1 aprilie, conform coeficientului constituit de creşterea anuală a indicelui preţurilor de consum pentru anul precedent, determinate în modul stabilit de Guvern.


Totodată, sînt prevăzute măsuri sporite pentru familiile defavorizate care au copii, prin majorarea cuantumului venitului lunar minim garantat de la 50% la 75% pentru fiecare copil, ceea ce înseamnă o majorare de 277 de lei a ajutorului social și de 609 lei a ajutorului pentru perioada rece a anului.

În nota informativă a proiectului se menționează că cheltuielile suplimentare, cauzate de această majorare a cuantumului venitului lunar minim garantat calculat pentru fiecare copil, vor fi acoperite „din contul și în limita sumei transferurilor de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat prevăzute pentru anul 2020”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load