COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7924

Veaceslav Ioniță, chemat la audieri de către CNA

22 sep. 2021,, 10:41   Economie
1770 0

Centrul Național Anticorupție documentează acțiunile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și l-a invitat pe expertul economic Veaceslav Ioniță la audieri.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de Veaceslav Ioniță, care spune că va merge în fața ofițerilor anticorupție joi, 23 septembrie, pentru a detalia acuzațiile pe care le-a făcut în ultimul adresa ANRE și „a stopa haosul de pe piața energetică”, transmite Noi.md cu referire la Ziarul Național.

Potrivit expertului, ANRE ar „acționa vădit în interesul unui grup restrîns de companii petroliere importatoare și în detementul interesului public, al consumatorilor și micilor companii, contrar cu principiile liberei concurențe”.

Totodată, politica ANRE de reglementare ar favoriza în mod clar un grup mic de companii, vînsători angro, în defavoarea consumatorilor și micilor companii vînzători cu amănuntul.

„Avem toate drepturile să bănuim că ANRE se face vinovat de existența pieții gri și negre în domeniul produselor petroliere și că ea, prin comunicatele sale oficiale, încearcă sa acopere cu bună știință zecile de „stații peco” ce activează ilegal pe întreg teritoriul republicii. Aceste stații ilegale prejudiciază bugetul de stat cu sute de milioane de lei anual. ANRE nu a întreprins nimic pentru contracara contrabanda de produse petroliere în Ucraina și utilizarea regiunii transnistrene pentru contrabanda de produse petroliere. Mai mult, se lasă impresia că membrii ANRE sînt interesați în existența acestor scheme”, acuză Veaceslav Ioniță.


Aceeași sursă a adăugat că acțiunile din ultima jumătate de an ale ANRE au adus în prag de faliment micile companii petroliere, marile companii fiind avantajate și „protejate vădit” de ANRE.

„Atunci cînd am vorbit despre vînzările ilegale ale produselor petroliere, ANRE a negat cu vihemență acest fapt. Însă Poliția Națională și-a onorat obligațiile de serviciu și-n scurt a prezentat public probele cu stațiile peco ilegale. Pentru acest fapt mulțumesc din toată inima conducerea Ministerului de Interne.

Acum este rîndul CNA să-și facă datoria și să ne aducă în spațiul public probele necesare la fenomenele descrise de mine”, a mai scris Veaceslav Ioniță rețeaua de socializare.

Mețșionăm că ANRE a respins anterior acuzațiile lui Veaceslav Ioniță, afirmînd că acestea sînt „false, lipsite de argumente, calomnioase și denigratoare la adresa instituției”.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X