Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Vasile Tarlev: „Energie ieftină din Ucraina este un vis”

5 iul. 16:15   Economie
2091 0

Fostul premier și actualul președinte al Asociației Naționale a Producătorilor, Vasile Tarlev, a declarat într-un interviu pentru Agenția Sputnik Moldova, că Republica Moldova își poate asigura volumele necesare de energie electrică pentru o perioadă îndelungată însă nu înțelege de ce autoritățile de la Chișinău nu întreprind măsurile necesare.

Avem două surse sigure de aprovizionare cu energie electrică. Este vorba de CET-uri și Centrala de la Cuciurgan care are un potențial foarte mare. Se pot semna contracte de lungă durată pentru a putea planifica anume prețuri. Chiar dacă este nevoie statul ar putea face și anumite investiții susține Tarlev.

Fostul premier se arată nemulțumit de actuala conducere care caută să achiziționeze din străinătate energie electrică ceea ce nu corespunde intereselor și necesităților Republicii Moldova.

Infrastructura nu ne permite să importăm cantități mari de energie electrică din România. În plus, la ei energia este mai scumpă. Ce căutăm acolo? Nu-mi este clar.

Ucraina ar fi o altă soluție doar că ei au probleme serioase la moment. A crede că putem achiziționa energie electrică mai ieftină la ei este de domeniul fantasticului, a concluzionat Vasile Tarlev.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав