TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Vadim Ceban, despre evoluția prețurilor la gazele naturale

Președintele Consiliului de Administrare al companiei MoldovaGaz, Vadim Ceban, evită să dea prognoze privind evoluția prețurilor la gazele naturale, întrucît „sîntem într-un an destul de imprevizibil, inclusiv și la capitolul temperaturi”.

Totuși, Vadim Ceban a declarat, la emisiunea UNInterviu, că „dacă nu vor fi șocuri mari pe piață, atunci tariful pentru consumatorii finali ar putea rămîne neschimbat”.

„Am zis că nu mai dau prognoze în ultimul timp, chiar dacă pentru ultimii doi ani nu am dat greș, însă anul acesta este mai diferit. Asta pentru că în acest an avem o situație inversă față de anul trecut. O iarnă mai friguroasă, lunile martie și aprilie a fost frig. S-au preluat multe cantități de gaze din depozitele subterane. Mai avem aici și criza provocată de blocajul din canalul Suez, iar prețurile cresc. În primul trimestru, în baza contractului cu Gazprom, avem un preț bun de achiziție, mai ieftin decît la burse și chiar dacă am micșorat anul trecut tariful, sperăm că media acestui an nu va provoca șocuri mari pe piață și vom ieși din acest an fără anumite corectări la tarife”, a declarat Vadim Ceban.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load