COVID-19 în MOLDOVA

Va fi majorat volumul de gaz transportat prin culoarul Transbalcanic

Va fi majorat volumul de gaz transportat prin culoarul Transbalcanic

Volumul de gaz necesar Republicii Moldova pentru acoperirea întregului consum, transportat în regim revers, va fi majorat, astfel încît acesta va constitui circa 15 de milioane de metri cubi pe zi.

La o astfel de înțelegere s-a ajuns în cadrul unei ședințe de lucru, cu participarea operatorilor de transport gaze pe culoarul Transbalcanic, care a avut loc la Bruxelles, pe data de 12 decembrie, transmite NOI.md cu referire la ipn.md.

Potrivit unei informații plasate pe Facebook de către președintele Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi cu Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al S.A. „Moldovagaz”, acesta a declarat că pentru realizarea acestor înțelegeri, operatorii din Bulgaria și Romînia trebuie să modifice acordurile de interconectare la Negru Vodă și, respectiv, Kardam.

Totodată, în lucru se află acordul de interconectare „Transgaz” România și operatorul sistemelor de tranzit gaze din Ucraina pentru stația de măsurare gaze Isaccea 1/Orlovka.

Urmează ca partea romînă și cea ucraineană, în perioada imediat următoare, să definitiveze textul acordului și să-l semneze. Îndată ce va fi semnat acest acord, Moldova este pregătită pentru primirea gazelor naturale în regim revers.

În paralel, se definitivează acordurile de interconectare și transport gaze cu Ucraina, semnarea cărora este preconizată în cel mai scurt timp.

În context, Igor Dodon, a menționat că săptămîna viitoare va efectua o vizită de lucru în Federația Rusă unde va avea mai multe întrevederi cu oficialii ruși, inclusiv cu Alexei Miller, președintele „Gazprom”. La Moscova președintele susține că va aborda subiectul cu privire la asigurarea Moldovei cu gaze naturale, inclusiv amendamentele de prelungire a contractului de furnizare a gazelor naturale Moldovei, pe o perioadă de trei ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load