Preşedintele stiri: 3603

Uniunea Europeană a luat din Moldova mai mult decît ar fi dat. Opinie

14 mai. 12:09 (reactualizat 15 mai. 10:00)   Economie
20562 1

Uniunea Europeană nu a construit nimic în Moldova și, în plus, a luat din ea mai mult decît ar fi dat.

Timp de 30 de ani, țara noastră a dat Occidentului mult mai mult decît a luat din el, iar dacă UE dorește cu adevărat să ajute Moldova, trebuie să contribuie la crearea unui sistem financiar capabil să dezvolte economia.

Această opinie a fost exprimată de internauții care au comentat declarația ambasadorului Uniunii Europene în Moldova Janis Mazeiks, care a remarcat că o parte a societății moldovenești este incertă în ceea ce privește procesul de integrare europeană din cauza propagandei și dezinformarii ruse.

Janis Mažejks a remarcat că nu înțelege de ce unii oameni nu susțin categoric integrarea europeană, avînd în vedere toate avantajele acesteia, și a numit „propaganda rusă care discreditează UE” drept singurul motiv.

"Uniunea Europeană nu a construit nimic pentru noi și, în plus, a luat de la noi mai mult decît ar fi dat. De ce cred așa? Pentru că toți euro pe care UE îi trimite guvernului Republicii Moldova sînt imediat convertiți în lei, ceea ce Banca Națională emite din aer, după care acești euro din credit sînt returnați pentru totdeauna băncilor UE la dobînzi mizere. Și timp de 30 de ani noi construim din banii noștri cîștigați cu greu... "


Ei atrag atenția asupra faptului că timp de 30 de ani am dat astfel Occidentului mult mai mult decît am luat.

"Dacă UE dorește cu adevărat să ne ajute, ajutați-ne să creăm un sistem financiar capabil să dezvolte economia. Nu, din anumite motive, ei nu ne ajută – evident, nu au nevoie de concurenți, au nevoie de lachei, așa cum este Lituania acum, de unde ne-a fost trimis Mazeikis.Ne ajută să cheltuim proprii bani, precum și să facem economii în proiecte sociale prin închiderea școlilor și înstrăinarea autorităților locale de oameni.Dar nu vom fi ajutați niciodată să dezvoltăm economia și să cîștigăm bani. Sau ne înșelăm, domnule Mazeikis? Aș dori foarte mult să ne convingeți de contrariul. Numai să nu spuneți că promovăm propaganda rusă aici – ceea ce face Rusia aici nu este mai aproape de noi decît ceea ce face UE. Admite-ți că există oameni în Moldova care sînt capabili să nu cedeze propagandei externe, ci doar să gîndească…”, scriu internauții.

203
10
2
1
43

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий