Unii cetăţeni au indicat venituri de zeci de milioane pe compensatii.gov.md

18 noi. 2022,, 17:45   Economie
4618 0

Unele persoane care au solicitat compensații pe site-ul compensatii.gov.md au indicat venituri lunare de zeci de milioane de lei, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari. Dacă este vorba despre o greșeală, aceste persoane au posibilitatea de a face modificările necesare în termen de cinci zile. În cazul în care au depășit acest termen, este posibilă redeschiderea cererii prin intermediul unei solicitări pe support@compensatii.gov.md.

„Avem și situații un pic aberante chiar. sînt unele cereri, nu sînt foarte multe, sînt cîteva zeci de cereri, în care sînt incluse venituri de zeci de milioane de lei lunar. Credem că este o eroare tehnică. Poate acele familii au introdus IDNP-ul, de exemplu, în cîmpul de venituri sau alte greșeli. Noi proactiv tratăm aceste cereri, le identificăm și sunăm familiile care au comis astfel de erori pentru ca ele să ceară să fie redeschis accesul la cerere”, a declarat Marcel Spatari ministrul Muncii și Protecției Sociale în cadrul unei intervenții live pe pagina sa de Facebook, transmite agora.

De altfel, indicarea veniturilor incorecte este o greșeală des întîlnită. Ministrul a subliniat că e nevoie de raportarea venitului mediu lunar din ultimele șase luni.

„Toți cei care au comis o anumită inexactitate în timpul completării cererii, chiar dacă au expirat cinci zile din momentul intrării acesteia în procesare, pot solicita să facă modificări. Mecanismul este implementat primul an, condițiile poate nu au fost pentru toți foarte clare din start. Ne-am confruntat cu situații că lumea a uitat să introducă un locatar, cîteodată un copil, respectiv, există posibilitatea de a scrie un email pe support@compensatii.gov.md și a solicita redeschiderea cererii sau de a apela centrul telefonic și de a solicita acest lucru și cererea va fi redeschisă”, a declarat deputatul Dan Perciun, președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

Site-ul compensatii.gov.md, lansat în luna octombrie, este platforma online care permite înregistrarea și prelucrarea solicitărilor pentru compensarea cheltuielilor populației la consumul de energie.


645 mii de cereri de atribuire a categoriei de vulnerabilitate energetică au fost înregistrate, dintre care 268 mii de cereri sînt înregistrate de asistenții sociali comunitari, bibliotecari, operatorii Centrelor Universale de Prestare a Serviciilor Publice.

Costul programului guvernamental de compensații este estimat la aproximativ 5 miliarde de lei pentru următoarea perioadă rece. Este o sumă de aproape 2,5 ori mai mare decît a fost alocată pentru compensații anul trecut.

0
1
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий