Una dintre primele companii de asigurare din Moldova pleacă de pe piaţă?

Una dintre primele companii de asigurare din Moldova pleacă de pe piaţă?

Una dintre primele societăţi de asigurare din Moldova - ASITO - părăsește piața asigurărilor generale.


Astfel, Comisia Națională pentru Piaţa Financiară a decis revocarea licenței pentru efectuarea activităților de asigurare (asigurare generală) de la societatea internațională de asigurări ASITO DIRECT S.A. (fosta ASITO), care a depus anterior o cerere de predare voluntară a acestei licențe, transmite Noi.md.


Prin decizia sa, CNPF a interzis ASITO DIRECT să desfășoare activități de asigurare și reasigurare sau alte activități și a dispus să întreprindă o serie de măsuri.


Printre măsurile menţionate se numără efectuarea, în termen de 10 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a deciziei CNPF, a verificării şi inventarierii contractelor de asigurare și a dosarelor reglementate privind daunele, înregistrate în evidenţa CIA „ASITO DIRECT“ S.A. pentru a evalua daunele reale și a determina obligațiile de plată către creditorii de asigurări cu întocmirea unei liste de creditori și prin asigurarea acordării unei priorităţi primare achitărilor de despăgubiri de asigurare în cadrul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto interne și externe.


„ASITO DIRECT“ a fost obligată să ia toate măsurile necesare pentru a informa persoanele asigurate cu privire la posibilitatea pe care o au de a rezilia contractul de asigurare încheiat cu societatea, cît şi la dreptul lor de a recupera primele de asigurare plătite, aferente acestor contracte, conform acordurilor dintre părţi.


Compania internațională de asigurări ASITO a fost fondată la 6 iunie, 1991, în contextul de-monopolizării economiei naționale și reorganizării Direcţiei de Stat a Asigurărilor din Moldova.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load