Puterea stiri: 7332
Criza energetică stiri: 1081

Un lot de brînză a fost rechemat din vînzare

29 iun. 13:17   Economie
1454 0

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a dispus astăzi rechemarea unui lot de brînză, care nu corespunde normelor alimentare, transmite Moldpres.

Potrivit ANSA, specialiștii au depistat grăsimi străine într-un lot de brînză proaspătă de vacă 5% a unui producător de lactate din raionul Florești, care a inițiat deja procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a produsului cu data fabricării - 27 iunie și data expirării - 1 iulie.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sînt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu ANSA privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană, precum și inducerea în eroare a consumatorului final.

Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață sînt pasibili de răspundere juridică.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sînt rugate să nu le consume și sînt în drept să le returneze magazinului de unde le-au procurat.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав