X 

Un investitor moldovean, prin judecată a oprit procurarea unei fabrici de alcool în Ucraina

22 feb. 2021,, 09:25   Economie
1902 1

Compania moldovenească ÎM "Zernoff", cîștigătorul licitației de vînzare mică a obiectului de privatizare fabricii ÎS "Ukrspirt", a fost nevoită să se adreseze prin instanța de judecată către Fondul proprietății de stat al Ucrainei, din cauza nepotrivirii semnificative a numărului real al bunuri față de cel declarat în lotul electronic, relatează Noi.md.

După cum s-a dovedit în timpul inspecției la fabrica de spirt, la întreprindere lipseau echipamente valoroase – cazane, ventilatoare, umidometre, iar obiectele imobiliare nu corespundeau descrierii.

"Astfel, la data depunerii cererii, obiectul de privatizare vîndut reclamantului nu corespunde, de fapt, cu lista bunurilor descrise în contract și informațiilor, publicate anterior în sistemul electronic de tranzacționare", se declară în decizia Curții Economice din Kiev din 11 ianuarie 2021.

După cum scrie unian.net, ca urmare, instanța a satisfăcut cererea investitorului de a suspenda tranzacția, care promitea să aducă în bugetul de stat al Ucrainei 144 milioane UAH.
"A investi în Ucraina s-a dovedit a fi nu atît de ușor. Greutatea constă în faptul că obiectele declarate pentru privatizare nu corespund cu ceea ce este de fapt acolo. Sîntem foarte indignați de faptul că Parteneriatul cu privire la acest proiect trebuie să înceapă cu instanța. Dar noi trebuie să ne asigurăm. Nu renunțăm la achiziționarea lotului. Vrem doar claritate", spune co-proprietarul SP "Zernoff", Yuri Diachuk.
De asemenea, săptămîna trecută, un alt potențial investitor, SRL "Регион комплект" (cîștigător al licitației pentru privatizarea fabricii "Ukrspirt"), a fost nevoit să renunțe la tranzacție din cauza datoriilor "Ukrspirt".
"În astfel de circumstanțe, drepturile cumpărătorului de a intra în dreptul de proprietate dobîndit pot fi amînate pentru o perioadă nedeterminată din cauza datoriilor "Ukrspirt" față de terți, care nu au fost declarate în contractul de vînzare-cumpărare. În acest sens, cerem întreruperea contractului de privatizare mică a obiectului ÎS "Ukrspirt" și reîntoarcerea plății pentru garanție în valoare de 2,5 milioane grivne", se declară într-o scrisoare oficială a companiei către Fondul Proprietății de Stat a Ucrainei.
Privatizarea activă a fabricii ÎS "Ukrspirt" a început în septembrie 2020. Acest lucru s-a întîmplat după ce, la sfârșitul anului 2019, Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a semnat o lege care anulează monopolul de stat asupra producției de alcool.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?