X 

Un investitor german va deschide în sudul Moldovei o întreprindere de producere a generatoarelor electrice pe gaze naturale

21 ian. 2021,, 10:10   Economie
4768 1

Compania germană EBabutzky GmbH intenționează să deschidă în Găgăuzia o întreprindere specializată în producerea generatoarelor electrice pe gaze naturale.

Despre aceasta a informat-o pe bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, managerul acesteia, Michael Babutzky, relatează Noi.md.

Urmînd recomandarea Agenției pentru Investiții, omul de afaceri a examinat oportunitățile oferite de zonele economice libere din Republica Moldova și a ales să investească în sub-zona ”Comrat” a ZEL ”Valcaneș”. Factorul decisiv al alegerii a fost existența în zonă a unei clădiri potrivite pentru amplasarea producerii conectată la toate infrastructurile necesare.

Investitorul a înregistrat în regiune o întreprindere și în perioada următoare planifică să lanseze producerea, care va angaja cca 150 de oameni. Generatoarele vor fi livrate pe piețele UE, CSI și Asia.

Pe lîngă producere va fi deschis și un centru de cercetare și dezvoltare, în activitatea căruia vor fi atrași studenții și specialiștii tineri.


Guvernatorul Irina Vlah a menționat că Autonomia Găgăuză devine locul unde se produc și implementează tehnologiile inovative. ”Pentru noi e important că sunt create locuri de muncă pentru specialiști tehnici -ingineri și muncitori calificați. Vom acorda tot sprijinul pentru ca întreprinderea dvs să activeze în regim normal și să se dezvolte”, a menționat ea.

Începutul activității întreprinderii e programat pentru a doua jumătate a anului 2021. Inițial investitorul își propune să producă 9 tipuri de generatoare cu lărgirea etapizată a asortimentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?