COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un grup de investitori străini vrea să vină în Republica Moldova

Un grup de investitori străini vrea să vină în Republica Moldova

Un grup de investitori italieni sînt dispuși să valorifice deșeurile din țara noastră pentru a fi transformate în brichete de combustibil.

Oamenii de afaceri propun să investească în infrastructura de colectare a deșeurilor, în construcția unei fabrici pentru selectarea, tratarea, reciclarea și valorificarea deșeurilor. Despre aceasta a anunțat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și a Mediului, Ion Perju.

Investitorii au precizat că vor acoperi în totalitate costurile proiectului, ce sînt estimate la aproape 130 mln de euro. Potrivit lor, acest proiect va ajuta țara noastră în problema reciclării deșeurilor, iar principalul beneficiu rezidă în faptul că nu are efecte nocive asupra mediului, procedura de prelucrare a deșeurilor fiind una inofensivă.

“Din cele prezentate proiectul este unul interesant și inovativ, ce ar reduce cantitatea de deșeuri depozitate, iar cele ce nu pot fi reciclate ar putea fi transformate în energie termică - un beneficiu economic”, a precizat ministrul Perju.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load