Un gigant industrial din Transnistria a început să achite impozite în bugetul Republicii Moldova

13 sep. 09:40   Economie
25479 2

Unul dintre principalii contribuabili din Transnistria, Uzina Metalurgică Moldovenească (MMZ), achitat plata pentru poluarea mediului în bugetul țării, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova.

Despre acest lucru a declarat ministrul Mediului al Republicii Moldova, Rodica Iordanova, menționînd că o altă întreprindere de pe malul stîng – Uzina de ciment din Rîbnița, este acum în proces de ajustare a actelor interne ca să primească autorizație de mediu din Republica Moldova, transmite mybusiness.md

Potrivit lui Iordanova, MMZ a depus actele ca să-și primească autorizația pentru cinci ani pentru eliberarea poluanților în atmosferă și pentru gestionarea deșeurilor. Fabrica a primit multe prescripții care trebuie îndeplinite pentru a obține autorizația.

"Nu au fost mulțumiți de anumite cerințe, dar ei se conformează treptat la cerințele legislației Republicii Moldova. Acum, reprezentanții uzinei solicită lunar autorităților moldovenești autorizația pentru poluarea mediului și pentru gestionarea deșeurilor. Și deja la momentul cînd va expira, dacă vor solicita o nouă autorizație, vom vedea dacă ei s-au conformat pînă la urmă”, a precizat ministrul Mediului.

Ea a adăugat că Uzina Metalurgică din stînga Nistrului, prima dată în istoria Republicii Moldova, a achitat plata pentru poluarea mediului, mai mult de jumătate de milion de lei.


"Ținînd cont de faptul că aceste două companii doresc să continue activitatea, cred că ele sînt interesate să primească autorizația de mediu", a rezumat Rodica Iordanova.

40
4
3
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?