Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Ultimatum la adresa premierului Sandu: Ce vor transportatorii

26 sep. 2019,, 13:52   Economie
3331 1

Operatorii de transport auto amenință cu grevă în cazul în care nu se va ajunge la un consens privind majorarea tarifelor de călătorie, notează Noi.md.

Despre aceasta a comunicat Asociația patronală a operatorilor de transport auto (ADOPTA) într-un demers expediat premierului Maia Sandu și ministrului Economiei, Vadim Brînzan.

Potrivit Asociației, negocierile dintre transportatori și MEI s-au blocat, iar dacă premierul nu se va asigura că discuțiile vor fi reluate pînă la 1 octombrie, săptămîna viitoare va fi declanșată o grevă.

Aceștia s-au plîns de faptul că toate cerințele și propunerilor lor au fost ignorate de autorități.

„Negocierile din Ministerul Economiei și transportatori referitoare la stabilirea tarifului s-au blocat, din cauza atitudinii ignorante a secretarului de stat Andrei Ciornîi. Noi, transportatorii, ne simțim neglijați, iar drepturile noastre sînt încălcate de către minister. Toate discuțiile de pînă acum au purtat un caracter formal, orice analize și propuneri de-ale noastre referitor la metodologia de calcul a tarifelor nu au fost luate în calcul. În lipsa unei comunicări cu conținut între transportatori și MEI, vom fi determinați ca săptămîna viitoare să anunțăm declanșarea unei greve a transportatorilor”, se rată în demersul semnat de președintele Consiliului ADOPTA, Oleg Alexa.


Transportatorii cer majorarea tarifelor la transportul interraional și raional de la 48 de bani pe kilometru pînă la 92 de bani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?