X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1130

UE va majora cotele de export pentru strugurii, prunele și cireșele moldovenești

22 ian. 2020,, 15:45   Economie
2656 0

Uniunea Europeană va majora pentru Moldova cotele de export pentru struguri de masă, prune și cireșe.

Despre aceasta a anunțat Serviciul de presă al parlamentului, menționînd că Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Deciziei Comitetului de asociere în Configurația Comerț Republica Moldova – Uniunea Europeană de actualizare a anexei XV la Acordul de Asociere, semnat la Bruxelles, la 27 iunie 2014.

Agricultorii din Republica Moldova vor putea exporta în UE cantități mai mari de struguri, prune și cireșe, fără a achita taxele vamale. Țara noastră va beneficia de cote tarifare suplimentare, cu o majorare de 50% față de volumul actual pentru struguri și prune și o nouă cotă fără taxe vamale pentru cireșe – de 2 000 tone.

Totodată, vor fi majorate volumele de declanșare pentru grîu, orz, porumb și cereale prelucrate, precum și cota la alcoolul etilic.

La rîndul său, Republica Moldova va majora treptat volumul contingentelor tarifare pentru mărfurile originare din UE în cazul cărnii de porc și de pasăre, produselor lactate și zahărului.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав