COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

UE nu poate compensa Moldovei diferența dintre prețul actual al gazului și prețul oferit de Gazprom

28 oct. 17:50   Economie
2217 3

Uniunea Europeană nu poate compensa Moldovei diferența dintre prețul actual al gazului și prețul oferit de Gazprom.

Desper acest lucru a declarat Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrel, în cadrul conferințe de presă comune cu premierul țării, Natalia Gavrilița, la Bruxelles.

El a menționat că cele 60 de milioane de euro alocate de Comisia Europeană pentru Moldova ar trebui folosite pentru a ajuta populația care urmează să achite facturile la energie în timpul iernii.

"Acești bani vor permite Guvernului Republicii Moldova să sprijine cele mai vulnerabile grupuri ale populației în condițiile crizei energetice și a iernii care se apropie", a spus el. În același timp, după cum a menționat Borrel, 60 de milioane de euro nu vor ajuta la rezolvarea problemei gazelor din republică.

"Dacă problema gazelor naturale din Moldova ar putea fi rezolvată cu 60 de milioane de euro, aceasta nu ar fi fost o problemă. Desigur, acești bani nu vor rezolva problemele, dar acesta este primul pas, trebuie să căutăm alte forme de sprijin", a subliniat Borrel, adăugând că, desigur, partea moldovenească ar dori mai mult ajutor.


"Dar UE nu poate compensa Moldovei diferența dintre prețul actual al gazului și prețul oferit de Gazprom", a spus Borrel.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X