COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ucraina a oferit Moldovei încă 3000 de autorizații pentru transportul de mărfuri

Ucraina a oferit Moldovei încă 3000 de autorizații pentru transportul de mărfuri

Ucraina a acordat suplimentar Republicii Moldova trei mii de autorizații pentru transportul bilateral sau tranzitul de mărfuri pe teritoriul statului vecin în anul 2019.

Potrivit Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), decizia a fost luată în urma unei solicitări expediate de autoritățile de la Chișinău, în care s-a solicitat un contingent suplimentar de 30.000 autorizații pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri pe teritoriul Ucrainei, transmite mold-street.com

Astfel, autorizațiile de categoria I, de tipul „Ucraina bilateral/tranzit” se eliberează nu mai mult de una pentru fiecare ansamblu de autovehicule și remorci cu capacitatea de încărcare mai mare de 3,5 tone sau cu masa totală mai mare de 6 tone din parcul eligibil al operatorului de transport, cu respectarea procedurilor stabilite de prevederile Codului transporturilor rutiere.


Anterior, Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat că și Federația Rusă a acordat pentru anul 2019 suplimentar 500 de autorizații de transport. Numărul lor este însă de 10 ori mai puțin decît au solicitat autoritățile de la Chișinău.

Transportatorii de mărfuri din țara noastră au ieșit în ultimele luni de mai multe ori la proteste, fiind nemulțumiți de faptul că nu pot obține autorizații pentru a presta servicii de transport mărfuri peste hotare, în special fiind vorba de spațiul CSI.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load