COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 523
Coronavirus stiri: 7843

Ucraina a acordat o cotă suplimentară de autorizații pentru transportatorii din Republica Moldova

1 dec. 2021,, 10:15   Economie
1562 0

Republica Moldova a primit din partea Ucrainei un contingent suplimentar de autorizații pentru transport, valabile în anul curent.

Acesta este un rezultat al negocierilor purtate de către vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, cu omologul său ucrainean, Oleksandr Kubrakov, în cadrul vizitei din noiembrie a oficialului moldovean la Kiev, transmite MOLDPRES.

În acest context, Agenția Națională Transport Auto informează operatorii de transport rutier că a fost primit un contingent suplimentar de autorizații pentru anul curent, constituit din trei mii de autorizații pentru transportul bilateral/tranzit și două mii de autorizații pentru transportul culturilor cerealiere cu destinația portul Reni (portuare).

Autorizațiile acordate de către partea ucraineană sunt valabile până la 31 ianuarie 2022.

În perioada 6-7 decembrie 2021, urmează să aibă loc şedința Comisiei mixte moldo-ucrainene în domeniul transportului rutier internațional, la care vor fi discutate un șir de subiecte actuale pe domeniul transportului rutier, inclusiv, definitivarea tuturor aspectelor procedurale pentru asigurarea implementării unui regim liberalizat de transport de marfă.


0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X