„Tutun CTC” va reveni în proprietatea statului

„Tutun CTC” va reveni în proprietatea statului

După ce investitorul care a privatizat întreprinderea „Tutun CTC” a anunțat statul că vrea să restituie compania și să-și recupereze banii, autoritățile au căutat soluții pentru a rezilia contractul semnat la începutul anului curent.


Președintele Comisiei parlamentare de anchetă care investighează privatizările dubioase, Igor Munteanu, declară că problema a fost rezolvată.


„Am discutat cu Ministerul Economiei și am găsit o soluție pentru a ieși din această situație, printr-o înțelegere cu „Le Bridge”, dar formatul pe care îl vom folosi va fi transparent și legal, astfel încît interesele statului să fie protejate în această tranziție de administrație”, a spus Munteanu în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, fără a oferi alte detalii.


Pentru ca „Tutun CTC” să revină în proprietatea statului, trebuie să fie alocate cel puțin 167 de milioane de lei pe care investitorul le-a plătit în ianuarie 2019 cînd a privatizat întreprinderea.


Compania „Le Bridge Corporation Limited” a cedat recent și cota-parte de 25% pe care o avea  în capitalul social al firmei „Gările Auto Moderne”, care a luat în concesiune toate gările și stațiile auto de pe teritoriul R. Moldova.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load