TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

„Tutun CTC” va reveni în proprietatea statului

„Tutun CTC” va reveni în proprietatea statului

După ce investitorul care a privatizat întreprinderea „Tutun CTC” a anunțat statul că vrea să restituie compania și să-și recupereze banii, autoritățile au căutat soluții pentru a rezilia contractul semnat la începutul anului curent.

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă care investighează privatizările dubioase, Igor Munteanu, declară că problema a fost rezolvată.

„Am discutat cu Ministerul Economiei și am găsit o soluție pentru a ieși din această situație, printr-o înțelegere cu „Le Bridge”, dar formatul pe care îl vom folosi va fi transparent și legal, astfel încît interesele statului să fie protejate în această tranziție de administrație”, a spus Munteanu în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, fără a oferi alte detalii.


Pentru ca „Tutun CTC” să revină în proprietatea statului, trebuie să fie alocate cel puțin 167 de milioane de lei pe care investitorul le-a plătit în ianuarie 2019 cînd a privatizat întreprinderea.

Compania „Le Bridge Corporation Limited” a cedat recent și cota-parte de 25% pe care o avea în capitalul social al firmei „Gările Auto Moderne”, care a luat în concesiune toate gările și stațiile auto de pe teritoriul R. Moldova.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load