COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Transportatorii din Moldova: Cele mai multe mărfuri sînt exportate în Rusia și în țările CSI

Transportatorii din Moldova: Cele mai multe mărfuri sînt exportate în Rusia și în țările CSI

Transportatorii din Moldova sînt surprinși de datele fostului ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, precum că 70% din exporturile moldovenești sînt orientate spre Uniunea Europeană, menționînd că, de fapt, principalele fluxuri de marfă sînt în Rusia, Belarus și alte țări CSI.

Ei au declarat acest lucru în cadrul emisiei postului de televiziunii NTV-Moldova, menționînd că au fost „mirați” de ultimele informații ale lui Vadim Brînzan precum că 70% din exporturile moldovenești sînt către țările UE, transmite Noi.md.

„Noi sîntem transportatori. Noi transportăm aceste mărfuri. Știm unde le ducem. Cele mai multe mărfuri merg în Rusia, Belarus și alte țări CSI. În același timp, în aceste țări sînt furnizate nu doar fructe, legume și vin, ci și covoare, mobilă etc.”, au spus participanții la emisiune.


Ei au menționat că transportatorii moldoveni transportă în țările UE zahăr, mazăre și metal de la Uzina Metalurgică din Rîbnița, iar livrările sînt efectuate în principal către țările apropiate - România, Bulgaria. Vinul este dus în Republica Cehă și Polonia, dar în cantități mici.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load