COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7236

Tractoare și pluguri rusești, procurate activ de Europa

11 mai. 13:00   Economie
1259 8

În prima jumătate a anului 2021, exportul de mașini agricole rusești către Europa a crescut brusc. După cum a estimat Rosspețmaș, livrările în străinătate au crescut de 2,2 ori - până la 3,9 miliarde de ruble în expresie bănească. Mai mult, tractoarele, plugurile și alte echipamente rusești au fost achiziționate în mod activ nu numai de țările din fosta URSS, ci și de Europa, scrie Kommersant.

Cei mai activi străini au cumpărat tractoare, presă de balotat, pluguri și combine agricole. Creșterea exporturilor este facilitată în mare măsură de cererea amânată, rata de schimb joasă a rublei și prețul ridicat al cerealelor pe piața mondială. Cu toate acestea, jucătorii de pe piață se tem pentru viitoarele livrări din cauza creșterii prețurilor metalelor.

„Creșterea prețurilor metalelor, împreună cu finanțarea relativ costisitoare, poate avea un impact negativ”, a comentat Dmitri Babanski, expert la SBS Consulting. El a reamintit că pe piața internă producătorii sunt limitați la creșterea prețului produselor prin indicele deflator (cinci la sută), dar nu și pe piața externă. Adică, a subliniat expertul, constructorii de utilaje interne vor trebui să concureze după prețul echipamentelor cu producătorii chinezi și alți producători. În consecință, prețurile vor trebui limitate în contextul creșterii costurilor.

Potrivit estimărilor Guvernului rus, de la începutul anului, prețurile armăturilor, tablelor, metalelor și țevilor au crescut cu 30%. Pe fondul creșterii prețurilor oțelului, autoritățile caută modalități de a reduce costul produselor metalice, iar una dintre opțiuni a fost obligarea companiilor să transfere la bugetul venituri peste nivelul stabilit. O altă modalitate este de a majora impozitele pentru companii pentru a oferi subvenții proiectelor de construcții din acești bani.
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽