COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Topul țărilor după volumul transferurilor în Moldova

Topul țărilor după volumul transferurilor în Moldova

Rusia rămîne lider printre toate țările în ceea ce privește volumul transferurilor bănești lunare în Moldova prin intermediul băncilor în favoarea persoanelor fizice.

Cu toate acestea, printre grupurile de țări, cele mai mari volume de astfel de transferuri vin în țara noastră din statele-membre ale Uniunii Europene, țările UE reprezintă aproape jumătate din totalul banilor transferați în Moldova prin intermediul băncilor, transmite Noi.md.

Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, conform provenienței geografice, transferurile în favoarea persoanelor fizice provin din următoarele trei zone: din UE - o pondere de 46,4 la sută, din CSI - o pondere de 22,0 la sută și din restul lumii - o pondere de 31,6 la sută.

În distribuția pe state a provenienței transferurilor în favoarea persoanelor fizice BNM remarcă transferurile din Rusia cu o pondere de 20,8 la sută (20,92 mil. USD) din total, în scădere cu 4,0 puncte procentuale comparativ cu septembrie 2018.
Transferurile din Israel, în septembrie 2019, au constituit 18,44 mil. USD, iar din Italia - 11,6 mil. USD.


În Top-10 țări privind acest indicator mai fac parte: SUA - 8,41 mil. USD, Germania –8,36 mil. USD, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord - 6,83 mil. USD, Franța - 5,35 mil. USD, Irlanda - 1,64 mil. USD, Spania –1,59 mil. USD și România - 1,51 mil. USD.

Ele sînt urmate de: Cehia - 1,43 mil. USD, Portugalia – 1,27 mil. USD, Polonia - 1,12 mil. USD și Turcia – 0,94 mil. USD.

Transferurile din alte state au constituit 11,04 mil. USD.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load