Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

TOPUL întreprinderilor de stat cu cea mai bună durabilitate financiară

26 iun. 2018,, 18:51   Economie
3544 0

Î.S. Centrul de Stat pentru Atestarea şi Omologarea Produselor de Uz Fitosanitar şi a Fertilizanţilor, S.A. Metalferos și Î.S. Fintehinform sînt cele mai transparente întreprinderi de stat din Moldova din punct de vedere al performanței financiare.

La polul opus se situează I.S Air Moldova și S.A Moldovagaz. Aceasta este concluzia experților de la Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul”. Clasamentul sustenabilității financiare a întreprinderilor de stat, disponibil pe www.companies.viitorul.org, a fost prezentat astăzi, 26 iunie, în cadrul unei conferințe publice.

Pentru calcularea indicatorului de sustenabilitate financiară a fost analizată situația financiară a celor mai mari 50 de întreprinderi de stat din Moldova în perioada 2015 și 2016 cu active și capital social mai mare de un milion de lei. Întreprinderile de stat au fost evaluate în baza a patru criterii: lichiditatea întreprinderii, profitabilitatea, rata de îndatorare și performanța activității.

Astfel, la capitolul stabilitate financiară stau cel mai bine întreprinderile care prestează servicii administrative populației. La coada clasamentului se află companiile care livrează resurse energetice și care administrează infrastructură, ce pot fi declarate în prag de faliment din punctul de vedere al stabilității financiare.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав