Cazul Șor stiri: 599

Tone de mere moldovenești au ajuns în India

11 mar. 10:15   Economie
1801 0

Circa 100 de tone de mere moldovenești din recolta anului 2022, livrate în regim pilot, au trecut cu succes controlul fitosanitar al Organizației Naționale pentru Protecția Plantelor din India, scrie agrobiznes.md.

Merele au fost livrate de către doi producători, membri ai Asociației Moldova Fruct. India, țara cu peste 1,4 miliarde de consumatori, importă anual circa 430 mii tone de mere.

Despre primul container cu mere moldovenești care a ajuns în India, parte a aceluiași program pilot, Guvernul a anunțat în luna ianuarie.

Livrarea în total a circa 100 de tone de mere care să corespundă cerințelor de calitate și fitosanitare ale țării-importatoare face parte din eforturile de a include Republica Moldova în Ordinul privind carantina plantelor din India – lista țărilor autorizate de către autoritățile indiene pentru exportul de mere.

Iurie Fala, directorul executiv al Asociației Moldova Fruct, a notat un interes sporit pentru merele moldovenești din partea importatorilor indieni la recenta expoziție internațională Fruit Logistica.


El a declarat pentru Agrobiznes că piața indiană este foarte atractivă pentru exportatorii moldoveni din perspectiva capacității de consum, însă producătorii moldoveni trebuie să își diversifice spectrul de soiuri cultivate, să îmbunătățească procesul de recoltare și păstrare, pentru a garanta o fermitate înaltă a merelor și să asigure conformitatea cu cerințele fitosanitare specifice ale Indiei.

3
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?