Tiraspolul anunță că va majora tarifele la energie și apă

Tiraspolul anunță că va majora tarifele la energie și apă

arifele la apă și energie vor fi majorate pentru a acoperi costurile de producere și cheltuielile întreprinderilor din stînga Nistrului, a anunțat șeful așa-numitului executiv de la Tiraspol, Alexandr Martînov.

Potrivit infotag.md, Martînov a verificat situația la mai multe întreprinderi de aprovizionare cu apă, căldură și energie electrică și a declarat că starea acestora este una deplorabilă, rețelele sînt foarte uzate, iar peste 3 ani aceste companii nu ar mai putea să activeze.

În același timp, reprezentantul administrației ilegale de la Tiraspol a afirmat că situația este atît de gravă din cauza că nu au fost compensate facilităţile pentru plata facturilor la apă și energie, iar instituțiile care sînt finanțate din bugetul regimului din regiune au datorii foarte mari pentru din cauza că nu au plătit pentru aceste servicii. 

„Tarifele trebuie să fie justificate din punct de vedere economic și să acopere costurile, pentru ca întreprinderile să se dezvolte, să poată efectua reparații capitale și să înlocuiască echipamentele și rețelele necesare”, a declarat Martînov.

Menționăm că tarifele la energie în regiunea transnistreană sînt cu mult mai mici decît pe malul drept al Nistrului. Astfel, reprezentanții Tiraspolului utilizează gazul natural livrat R. Moldova de către Rusia fără să plătească pentru acesta, datoria formată pînă în prezent fiind de peste 6 miliarde de dolari.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load