COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tinerii antreprenori din Ștefan Vodă își lansează afaceri și platforme pentru a-și vinde produsele

Tinerii antreprenori din Ștefan Vodă își lansează afaceri și platforme pentru a-și vinde produsele

Activitatea întreprinderilor mici și mijlocii din Ștefan Vodă, provocările pandemiei și instrumentele de suport care pot fi accesate pentru dezvoltarea afacerilor au fost principalele subiecte din agenda vizitei Ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, la Incubatorul de Afaceri din Ștefan Vodă.

Ministrul Railean s-a întîlnit cu directoarea ODIMM, Iulia Costin, administrația și rezidenții Incubatorului de Afaceri, s-a informat despre activitatea instituției, dificultățile cu care se confruntă, încurajînd antreprenorii să nu renunțe în fața greutăților și să aibă încredere că toate provocările pandemiei vor fi depășite.

„Perioada prin care trecem este un test de rezistență pentru toate economiile lumii. De flexibilitatea și capacitatea de a ne adapta strategiile la noile condiții depinde viitorul mediului de afaceri și al economiei. Pentru a vă ajuta să faceți față provocărilor actuale, să nu vă opriți la jumătate de drum și să deveniți competitivi, Guvernul vine o serie de instrumente de suport pe platforma ODIMM - Programul de suport dedicat Digitalizării companiilor mici și mijlocii, Programul „Eco IMM”, Programul de susținere a afacerilor cu potențial înalt de creștere și internaționalizare ș.a.”, a spus Sergiu Railean.


Pentru a susține producătorii locali în perioada crizei pandemice, Incubatorul de Afaceri din Ștefan Vodă în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Tinerilor Antreprenori au creat o platformă online pe o rețea de socializare – „Produs de Ștefan Vodă”. Scopul acesteia fiind promovarea unui produs de origine locală și asigurarea unei conexiune mai strînse dintre producătorul sau prestatorul de servicii și consumatorul local.

Iulia Costin a spus că, susținerea și dezvoltarea IMM-urilor reprezintă o prioritate pentru ODIMM: „Prin intermediul Incubatoarelor de Afaceri reușim să oferim șansa nu doar antreprenorilor de a se lansa în afaceri sau de a-și extinde activitățile, dar asigurăm, totodată, și o creștere economică în regiuni. Ne bucurăm că putem contribui la prosperarea mediului de afaceri din sudul țării”.

Menționăm că, în cadrul Incubatorului de Afaceri din Ștefan Vodă, în perioada 2012-2020, au beneficiat 62 de companii rezidente dintre care 17 sînt rezidenți actuali și 45 companii absolvente. În total au fost create 35 locuri de muncă, dintre care 19 pentru femei și 12 sînt destinate tinerilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load