Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Termoelectrica: "Toate procedurile de achiziție a păcurii au fost transparente"

12 iun. 2023,, 20:15   Economie
3643 0

În anul 2022, întru executarea Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) a Republicii Moldova, au fost desfășurate 5 licitații cu privire la achiziționarea păcurii, în baza cărora au fost încheiate 9 contracte cu 6 agenți economici, care prevăd achiziționarea a 132 000 tone de păcură, în sumă totală de 114 952 mii dolari.

Pentru asigurarea transparenței și concurenței la procedurile achiziționarea păcurii, anunțurile au fost plasate pe pagina entității – www.termoelectrica.md compartimentul „Achiziții, licitații și locațiuni”, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (UE) și în Monitorul Oficial și remise direct către circa 80 potențialele companii de furnizare a păcurii.

Perioada de depunere a ofertelor pentru achiziționarea păcurii a constituit șapte zile din momentul publicării anunțului/invitației de participare.

Contractele de achiziționare a păcurii cu volumele necesare sau adjudecat pe o perioadă între 30-60 zile.

În scopul asigurării contractului de către entitatea contractantă a fost inclusă Garanția de bună execuție în valoare de 1% din valoarea contractului negociat cu operatorul economic desemnat cîștigător.


Criteriile de evaluare solicitate de către entitatea contractantă au fost obligatorii pentru toate companiile participante la procedura de negocieri directe.

Fiecare partidă de păcură a fost însoțită obligatoriu de certificate de origine/proveniență/de conformitate/calitate a producătorului/raport a autorității acreditate în spațiul european.

În legătură cu faptul că în spațiul public apar interpretări privind procedurile de achiziție a păcurii, inițiate de către entitatea contractantă, Termoelectrica menționează că toate procedurile de achiziție a păcurii au fost desfășurate transparent.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?