Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Termenul de funcționare al Parcului IT va fi extins

6 dec. 2023,, 12:15   Economie
2391 0

Termenul de funcționare al Parcului IT din Republica Moldova va fi extins, cu păstrarea impozitului unic de 7%.

O decizie în acest sens a fost aprobată de Executiv, în scopul oferirii previzibilității și unei perspective clare rezidenților și potențialilor investitori în domeniul tehnologiilor informaționale.

De asemenea, urmează a fi extinsă lista genurilor de activitate eligibile. Astfel, în cadrul Parcului, cu limitare la export, vor putea fi desfășurate activități ale centrelor de intermediere telefonică (call center) și alte servicii de furnizare a forţei de muncă. În același timp, va fi instituit un Consiliu care va coordona activității parcului IT. Acesta va fi format din reprezentanții Guvernului, sectorului asociativ, rezidenților Parcului, precum și a partenerilor de dezvoltare.

Proiectul urmează să fie examinat și aprobat la următoarea ședință a Parlamentului Republicii Moldova.

Conform prevederilor, Parcul IT, care și-a început activitatea la data de 1 ianuarie 2018, poate funcționa doar 10 ani, pînă pe 31 decembrie 2027, fapt pentru care Guvernul a decis prelungirea acestui termen. În prezent, Moldova IT Park are peste 1,500 de rezidenți, 40% fiind companii fondate de investitori străini din 38 de țări.

1
0
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?