Criza energetică stiri: 1775
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 424

Termenele – limită de valabilitate a produselor importate în țara noastră ar putea fi modificate

29 dec. 2022,, 19:15   Economie
1360 0

Parlamentul a examinat proiectul de lege care prevede modificarea termenelor – limită de valabilitate a produselor importate în Republica Moldova.

Deputații au votat pentru proiectul de lege respectiv, în două lecturi.

Inițiativa legislativă aparține deputaților Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Alexandr Trubca, Viorel Barda și Gheorghe Ichim. Noile reglementări propun interdicția importului produselor alimentare care au un termen de valabilitate de pînă la de 90 de zile inclusiv, din care a rămas mai puțin de 1/2 pînă la expirarea acestuia. De asemenea, în cazul produselor alimentare cu o valabilitate de la 90 la 180 de zile inclusiv, se stabilește interdicția de import, dacă au mai rămas mai puțin de 60 de zile pînă la expirarea termenului de valabilitate. La fel, se interzice importul produselor alimentare care au un termen de valabilitate mai mare de 180 de zile, din care a rămas mai puțin de 1/3 pînă la expirarea acestuia. În prezent, este interzis importul produselor alimentare în cazul în care a rămas mai puțin de ½ din termenul de valabilitate al acestora, stabilit de producător.

Potrivit autorilor, agenții economici întîmpină impedimente la importul produselor alimentare, în special al celor cu un termen de valabilitate mai mare de 90 de zile, fiind constatate cazuri de retur al mărfii.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий