Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1410

Tarlev: "Autoritățile trebuie să ia măsuri cu privire la Banca Națională"

15 ian. 2023,, 15:00   Economie
2057 0

Autoritățile ar trebui să ia măsuri cu privire la Banca Națională a Moldovei, pe care o învinuiesc pentru inflația ridicată, și pot, fie să-i schimbe conducerea, fie să creeze condiții de muncă mai bune.

O astfel de opinie a exprimat președintele Congresului Național al Industriașilor și Antreprenorilor, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, în cadrul emisiunii "Glavnoe" de la TVC21, relatează Noi.md

Comentînd rata inflației din Moldova, care este cea mai mare din regiune, și acuzarea Băncii Centrale pentru aceasta de către guvernul țării, el a reamintit că autoritățile republicii controlează această structură.

"În primul rând, Banca Națională a Moldovei nu este o structură privată. Banca Națională este o structură de stat care, ca și Guvernul, este subordonată Parlamentului, iar Parlamentul este principalul organ care adoptă legi, numește conducerea Băncii Naționale a Moldovei. Ei nu trebuie să declare, ci să ia măsuri. Dacă nu funcționează, poftim, schimbați conducerea, dar creați și condiții, poate că ei nu au condiții. Dar noi nu vedem acest dialog cu Banca Națională și nu vedem rezultatul, de aceea a părut această problemă", a spus Vasile Tarlev.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?