COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Tariful la gaz ar putea crește pentru consumatorii finali

18 sep. 17:30   Economie
3229 8

MoldovaGaz va cere Agenției Naționale pentru Reglementare Energetică scumpirea prețului la gazele naturale, pentru consumatorul final, de la 4 lei și 30 de bani, la 6 lei pentru un metru cub.

Noul tarif ar putea intra în vigoare începînd cu luna octombrie. Informația a fost confirmată.

„Vom adresa o solicitare în acest sens către ANRE. În cazul în care prelungim contractul cu Gazprom avem toate premisele să cerem majorarea tarifului. Astfel, din trimestrul 4, prețul la gaze va fi mai scump. Prognozăm o creștere a tarifului de peste 35%, pînă la 6 lei. Altfel, noi ne întoarcem la tarifele care au fost în 2015-2016, de 6,2 lei pentru un metru cub”, a precizat șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, pentru Unimedia.

Întrebat cînd ar putea intra în vigoare noul tarif pentru consumatorii finali, Vadim Ceban a răspuns: „Sperăm că acest lucru se va întîmpla în scurt timp, avem încă 12 zile pentru negocierea contractului, pînă la 30 septembrie. Procedura poate dura și 2 săptămîni și o lună și mai mult, dar sperăm că ANRE va reieși din termeni reali, ca să nu ajungem în incapacitate de plată”.

Directorul Moldovagaz a comentat și soluția vociferată de președinta Maia Sandu, cu privire la construirea unor depozite pentru gazele naturale în Republica Moldova: „Ideea va costa țării 500 de milioane de euro și va necesita mai mult de 3 ani pentru realizare. În 2009 a fost făcut un studiu de fezabilitate, care ne-a arătat costul și calculele. Dar nu văd necesitatea, atît timp cît ne putem folosi de acest serviciu în Ucraina și România. În Ucraina este ieftin, în Romînia mai scump, în Moldova va fi și mai scump. Nu văd cum acest proiect ar putea fi răscumpărat”.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽