COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

SUA va oferi Moldovei ajutor financiar. La ce vor putea fi folosiți banii

SUA va oferi Moldovei ajutor financiar. La ce vor putea fi folosiți banii

Departamentul de Stat al SUA intenţionează să aloce Republicii Moldova aproximativ $1,5 mil. pentru implementarea unui proiect menit să sprijine reforma justiţiei penale şi să consolideze lupta împotriva corupţiei.

Potrivit agenţiei infotag.md, în documentul citat de RT se menţionează că "obiectivul principal al proiectului este de a sprijini dezvoltarea în continuare a sistemului şi subiecţilor justiţiei penale în Moldova, precum şi eforturile direcţionate pentru combaterea corupţiei".

Autorii documentului subliniază că prioritatea SUA în ceea ce priveşte Republica Moldova este de a ajuta oamenii în "atingerea aspiraţiilor euro-atlantice", precum şi de a sprijini eforturile ţării de a deveni un "stat sigur, stabil şi prosper, bazat pe statul de drept".


Potrivit iniţiativei americane, experţii invitaţi să participe la proiect vor fi implicaţi în "promovarea reformării în continuare a procuraturii şi a sistemului judiciar din ţară, creşterea profesionalismului şi integrităţii angajaţilor acestora, consolidarea capacităţii organelor-cheie ale sistemului de justiţie".

La concursul pentru obţinerea grantului pot participa organizaţiile neguvernamentale şi necomerciale, precum şi instituţiile de învăţămînt.

Se presupune că lucrul asupra proiectului va începe în septembrie şi va dura doi ani.

Despre planurile SUA de a contribui la crearea unui "sistem de justiţie eficient, accesibil şi transparent" în Moldova s-a anunţat încă în martie. Atunci, Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) intenţiona să aloce $5-6 mil. în aceste scopuri.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load