Cazul Șor stiri: 599

SUA va acorda țării noastre un grant pentru creștere economică durabilă

27 iul. 2022,, 12:42   Economie
2005 0

Republica Moldova va beneficia de o finanțare suplimentară de 46,3 mln de dolari din partea Statelor Unite ale Americii pentru creștere economică durabilă.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării celui de-al treisprezecelea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană.

Asistența financiară va fi acordată țării noastre sub formă de grant, prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), și are drept scop susținerea unei creșteri economice durabile a Republicii Moldova. Alocarea acestor resurse suplimentare va majora fondurile totale angajate pînă în prezent în baza Acordului la circa 153,2 mln dolari SUA, asistență nerambursabilă.

Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană a fost semnat la Chișinău, la 28 septembrie 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?