Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

SUA au păstrat taxele antidumping asupra armăturii din oțel din Moldova

19 dec. 2018,, 12:20   Economie
2973 0

SUA vor menţine în vigoare taxele antidumping aplicate livrărilor de armături din oțel pentru construcții din Moldova, Ucraina, Belarus, Indonezia, Letonia, Polonia și China.

Potrivit presei străine, această intenţie este expusă în informațiile publicate de Ministerul de Comerț al SUA în Registrul Federal, transmite Noi.md.

După cum se menţionează, concluzia de a păstra acest tip de impozite le aparţine Ministerului de Comerț și Comisiei Comerciale Internaționale din SUA (ITC). Ambele autorităţi consideră că anularea taxelor ar putea provoca reluarea dumpingului la aceste produse și la prejudicierea industriei americane. Ministerul de Comerț al SUA a emis un ordin care prevede continuarea impozitării livrărilor de armătură din cele șapte țări menționate, începutul continuării impozitării – din data apariției publicaţiei în Registrul Federal, adică din 17 decembrie, curent.

Este de remarcat faptul că, la 1 iunie, 2018, Ministerul de Comerț al SUA a publicat o informaţie privind inițiativa celei de-a treia revizuiri a efectului taxelor antidumping asupra armăturii din șapte țări, inclusiv Moldova. La data de 7 decembrie, curent, ITC și-a publicat constatările potrivit cărora anularea taxelor poate duce la continuarea dumpingului și la prejudicierea industriei americane.

Taxele antidumping privind furnizarea armăturii din oțel pentru construcţii din Moldova, Ucraina, Belarus, Indonezia, Letonia, Polonia și China au fost introduse pentru prima dată de SUA în 2001, iar în 2007 și 2013 acestea au fost prelungite. Nivelul taxelor antidumping stabilite de Ministerul de Comerț al SUA este de 232,86% pentru Republica Moldova, 114,53% pentru Belarus, 133% pentru China, 41,69% pentru Ucraina și 17,21% pentru Letonia. Indicii pentru Indonezia și Polonia variază în diapazoanele 60-71% şi, respectiv, 47-52%.


Conform legislației SUA, revizuirea taxelor antidumping este efectuată o dată la fiecare cinci ani.

Vom menţiona că cel mai mare producător de metal, inclusiv armătură, din Moldova este Uzina Metalurgică Moldovenească, situată în Rîbniţa, pe teritoriul formaţiunii administrativ-teritoriale nerecunoscute RMN. Această întreprindere este unul dintre principalii contribuabili din Transnistria și asigură aproximativ 40% din exporturile regiunii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?