TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Statul trebuie să controleze formarea prețurilor la produsele petroliere

Statul trebuie să controleze formarea prețurilor la produsele petroliere

Statul trebuie să preia controlul asupra formării prețurilor, în primul rînd la produsele de primă necesitate. De această părere este președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

În cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, șeful statului a amintit că a propus Guvernului să creeze un grup, care săptămînal să facă o analiză a evoluției prețurilor pe piața internă. Astăzi, 24 ianuarie, această comisie s-a întrunit în prima sa ședință și a discutat despre prețurile la produsele petroliere.


Igor Dodon a mai declarat că se impune modificarea cadrului normativ, astfel ca să nu mai permită petroliștilor să majoreze prețurile neargumentat.
”Trebuie să revenim la mecanismele de reglementare de pînă în anul 2018, anulate de democrați. Pînă la această dată, statul stabilea rentabilitatea maximă la vînzarea combustibilului”, a spus președintele.

Dodon i-a avertizat pe agenții economici că dacă nu vor reacționa la schimbarea prețurilor pe piața internațională, atunci va interveni statul.

”Sînt convins că putem lua sub control creșterea prețurilor la produsele petroliere și alte produse de primă necesitate”, a conchis șeful statului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load